Hírek

Álláshirdetés

Magyarország Moszkvai Nagykövetségének Konzuli részlege munkatársat keres adminisztratív munkakörre. Jelentkezésüket kérjük részletes, fényképpel ellátott CV kíséretében küldjék meg a consular.mow@mfa.gov.hu címre.
Tovább

Az Európai Parlament tagjainak választása – 2024.

Szavazás a külképviseleten: Ha Ön rendelkezik Magyarországon bejelentett lakóhellyel és a szavazás napján (2024. június 9-én, illetve az amerikai kontinensen 2024. június 8-án) külföldön tartózkodik, lehetősége van arra, hogy valamely magyar külképviseleten (nagykövetségen vagy főkonzulátuson vagy konzulátuson) adja le szavazatát.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg. A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában. A Diplomataképző Program időtartama: 2024. szeptember 1. – 2025. augusztus 31.
Tovább

Figyelemfelhívás!

A Moszkva megyei Crocus City Hall koncertteremben március 22-én este terrortámadás történt. Kérjük, kövessék a híradásokat és a helyi hatóságok útmutatásait. Amennyiben személyesen érintettek, vagy tudomásuk van érintett magyar állampolgárról kérjük haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot nagykövetségünk konzuli osztályával: erdekvedelem.mow@mfa.gov.hu
Tovább

2024. február 29-ig benyújtható D vízum típusok

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2023. évi XC. törvény értelmében 2024. január 1. és 2024. február 29. között tartózkodási engedély iránti kérelem nem nyújtható be. Ez alól kivételt képeznek a keresztféléves tanulmányi és kutatói ösztöndíjasok, továbbá az év eleji átigazolási időszak által érintett sportolók, akik esetében a benyújtani szándékozott D típusú kérelem átvehető.
Tovább