Hírek

Fontos információ!

Az Oroszországban tartózkodó, vagy oda utazó állampolgárainkat kérjük, hogy kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait. Külföldi tartózkodásához mindig regisztráljon konzuli védelemre!
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Magyar kultúra napja - 200 éves a Himnusz

Minden év január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. A jeles évforduló alkalmából egy orosz nyelvű ismeretterjesztő cikkel emlékezünk a Himnusz szerzőire, Kölcsey Ferencre és Erkel Ferencre.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024-es tanévre szóló pályázati felhívása

A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján – a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY/JELENTKEZZ menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven.
Tovább

Változások a vízumeljárásban

2022.09.12-étől az Európai Unió felfüggesztette az EU-Oroszország vízumkönnyítési megállapodást. A felfüggesztés nem jelenti a vízumkiadás teljes beszüntetését, csupán a megállapodásban rögzített könnyítések szűnnek meg. A továbbiakban az általános vízumeljárási szabályok kerülnek alkalmazásra, melyeket a schengeni Vízumkódex tartalmaz.
Tovább