Az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus elhúzódására való tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák azt a helyzet rendeződéséig. Amennyiben mégis az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, kérjük regisztráljanak konzuli védelemre.

Az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókkal kapcsolatban felhívjuk a figyelmet, hogy az országba történő utazás költségei meglehetősen megemelkedtek. Jelenleg közvetlen utazási lehetőségre légi úton nincs lehetőség. A nemzetközi banki szankciók következtében a külföldi bankkártyák nem vehetők igénybe Oroszország területén, ami miatt jelenleg kizárólag oroszországi kibocsátású bankkártyákkal vagy készpénzes fizetésre van csak lehetőség. 

Az utazóknak és az országban tartózkodó honfitársainknak azt tanácsoljuk, hogy szorosan kövessék figyelemmel a helyi híreket és a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait, valamint kerüljék az Ukrajnával és Belorusszal határos oroszországi területek felkeresését!

További információkért kattintson ide…